در جلسه مشاوره فوبیا به درمان فوبیا که یک اختلال شایع از بین انواع اختلالات اضطرابی است که فرد مبتلا به آن از ترس افراطی، غیرمنطقی و مداوم نسبت به یک موقعیت رنج می برد، پرداخته می شود.
موقعیت فوبیک می تواند ارتفاع، عنکبوت، انواع حیوانات (مثلا سگ، گربه، مار، عنکبوت،موش) آسانسور یا موارد دیگر باشد.
اجتناب یا فرار دائمی فرد از موقعیت فوبیک باعث اختلال در عملکرد روزانه ( کار، تحصیل یا روابط فرد) می شود که نیاز به درمان آن ضروری می باشد.
آن چه که اهمیت دارد این است که در صورت عدم درمان این اختلال، بهبود خود به خودی حاصل نمی شود و فرد نیاز به دریافت کمک تخصصی توسط روانشناس دارد.
تکنیک های مشاوره فوبیا
خوشبختانه برای فوبیا درمان های متعدد و مفیدی ابداع شده است که توسط درمانگران با تجربه در کمک به مبتلایان به فوبیا ثمربخش است.
در ادامه انواع درمان فوبیا ذکر می گردد:
درمان فوبیا از طریق حساسیت زدایی منظم
حساسیت زدایی منظم یا سیستماتیک یک روش کارامد برای درمان فوبیا است که شامل چند جزء اساسی به شرح زیر می باشد:
مرحله اول مشاوره فوبیا : آرمیدگی تدریجی عضلانی
در این مرحله به کمک روانشناس فرد مبتلا به فوبیا شروع به آرام سازی تدریجی عضلات خود می کند.
بدین صورت که فرد با رهاسازی یا انبساط عضلات و ماهیچه های ( از کف پاها شروع شده تا صورت) بدن خود متوجه تمایز بین دوحالت فیزیکی انقباض و سفتی ( در حالت اضطراب)، با رهایی و آرمیدگی می شود.
این تمرین طی زمان بندی مشخص و تقریبا شش جلسه به طول می انجامد.
مرحله دوم: تعیین سلسله مراتب اضطراب
در این مرحله فرد حیطه یا موقعیت فوبیک را برحسب شدت ترسی که در او ایجاد می کنند، درجه بندی می کند.
این سلسله مراتب اضطراب بر حسب درجه از صفر تا صد تشکیل می گردد.
مرحله سوم مشاوره فوبیا : اجرای حساسیت زدایی
در این مرحله فرد مبتلا به فوبیا در اتاق درمان روی کاناپه یا یک صندلی راحت می نشیند و شروع به تجسم یا تصویرسازی ذهنی صحنه های آرام بخش می کند.
درمانگر نیز بر اساس سلسله مراتب تهیه شده از مراجع می خواهد به تجسم موقعیت های ترس آور بپردازد.
این روند طبق اصول خاصی و با نظارت درمانگر ( به صورت تجسمی یا واقعی ) اجرا می شود.
در واقع هم زمانی و تداعی تدریجی موقعیت های ترس آور با آرمیدگی بدن و تجسم ذهنی آرامش بخش، به تدریج باعث کاهش و برطرف شدن از شدت ترس فرد و آمادگی وی برای مواجهه در موقعیت واقعی می شود.
https://moshaveraneh.com/wp-content/uploads/2022/03/A_leaning_childs_view_through_a_skyscrapers_window_and_glass_floor-compressed-scaled.jpg19202560دکتر یاسر دادخواهhttps://moshaveraneh.com/wp-content/uploads/2020/06/logo-moshaveraneh-80.pngدکتر یاسر دادخواه2024-05-28 12:22:002024-05-28 14:26:02ترس از ارتفاع | علل | نشانه ها و درمان فوبیای ارتفاع
درمان فوبیا از طریق غرقه سازی
برعکس روش حساسیت زدایی تدریجی که در آن فرد به صورت تدریجی با موقعیت فوبیک مواجه می شود،
در روش غرقه سازی مواجهه با موقعیت فوبیک غیر تدریجی و کامل خواهد بود.
مسلما چنین شرایطی باعث ترس و اضطراب شدید فرد می شود، به همین دلیل نیز این درمان در مقایسه با سایر درمان های مربوط به فوبی، میزان انصراف بالاتری نیز دارد.
در روش مواجهه که به آن درمان مواجهه و جلوگیری از پاسخ نیز می گویند، درمانگر ابتدا فلسفه این روش را برای مراجع شرح می دهد.
در واقع روانشناس به بیمار توضیح می دهد که چگونه جلوگیری از پاسخ یعنی اجتناب و فراری که او از محرک ترس آور دارد باعث افزایش و تدام فوبیا او گشته است.
این درمان بخصوص برای فوبیا سوشیال یا اجتماعی کاربرد دارد.
به عنوان مثال افراد مبتلا به فوبیا اجتماعی که از صحبت کردن در جمع دچار اضطراب می شوند، با اجتناب از مواجهه و قرار گرفتن در چنین موقعیت هایی ( تعاملات اجتماعی که مستلزم سخنرانی است)،
از اضطراب خود می کاهند.
درمانگر به مراجع توضیح می دهد که چگونه اجتناب و تجربه نکردن این موقعیت (علارغم ترسی که در او ایجاد می کند) در بلند مدت باعث افزایش این حالت و تداوم مشکل او می گردد.
به علاوه درمانگر به بیمار توضیح می دهد که در ابتدای مواجهه درمانی معمولا اضطراب اش افزایش می یابد اما استفاده مداوم و تکرار آن در ادامه درمان باعث کاهش و در نهایت برطرف شدن ترس می شود.
روش مواجه درمانی نیز به دو صورت تجسمی و واقعی اجرا می شود.
در درمان دارویی فوبی، معمولا به تجویز دارو های ضد اضطراب و ضد افسردگی در شرایط خاص و جهت کاهش نشانه های فیزیولوژیکی زیر نظر روانشناس و روانپزشک صورت می گیرد.
در موارد خیلی شدید و همچنین مواردی که نیاز به یک درمان فوری احساس می شود، معمولا روش دارو درمانی در کنار درمان های روان شناختی اجرا می گردد.
شناخت درمانی در جلسه مشاوره فوبیا
شناخت درمانی روی افکار و باورهای نادرستی که منجر به افزایش و تداوم فوبیا فرد شده، تمرکز می کند.
به عنوان مثال یکی از شناخت های نادرست در فوبیا اجتماعی ارزیابی منفی است که افراد مبتلا به این فوبیا از عملکرد خود دارند.
این افراد با وجود فیدبک های مثبتی که از دیگران در خصوص عملکردشان دریافت می کنند، همچنان ارزیابی ناقص و منفی از رفتار خود در جمع دارند.
همچنین خود گویی های منفی افراد مبتلا به فوبیا اجتماعی که باعث خجالت زده شدن شان در جمع می گردد در تداوم این مشکل نقش اساسی دارد.
درمان شناختی رفتاری گروهی
درمان شناختی رفتاری گروهی نیز یک روش کارآمد در بهبود این اختلال است که در آن فرد علاوه بر اینکه از باور های ناکارآمد خود آگاه می شود،
موقعیت مناسبی نیز برای تمرین و مواجهه با اضطراب خود در اختیار دارد.
جدید ترین درمان برای اختلال فوبی، درمان با واقعیت مجازی یا VR می باشد.
در این روش افراد مبتلا به فوبیا به صورت مجازی با استفاده از برنامه های خاصی که تدارک یافته در صفحه مانیتور با محرک فوبیا مواجهه و با آن در تعامل قرار می گیرند.
به عنوان مثال درمان فرد مبتلا به فوبیا عنکبوت بر اساس برنامه های طراحی شده بدین صورت است:
بیمار روی صندلی راحت می نشیند و عینک مجازی را روی چشم خود قرار می دهد.
در ادامه همراه با درمانگر یا یک دستیار، با صحنه های مربوط به عنکبوت مواجهه می شود.
با تکرار مواجهه مجازی با عنکبونت، فرد به تعامل (دست زدن یا لمس کردن مجازی انواع عنکبوت ها در موقعیت های مختلف) قادر می گردد.
توقف درمان توسط درمانگر
توقف درمان توسط درمانگر در جلسه مشاوره فوبیا در صورتی که بیمار از اضطراب زیادی رنج می برد، صورت می گیرد.
اگرچه فرد می داند که در این شرایط مواجهه او واقعی نبوده اما این شبیه سازی تصویری و صوتی دقیق باعث می شود احساس واقعی را تجربه می کند.
این شرایط به افراد این امکان را می دهد که بدون عوارض فیزیکی واقعی (مثلا در درمان فوبیا ارتفاع) و به صورت کاملا محرمانه ( بدون نیاز به تمرین در برابر یک جمع واقعی)، از شدت ترس خود بکاهند.
تحقیقات نشان داده است که درمان با واقعیت مجازی یک درمان جدید اما موفق برای فوبیا است.
همچنین از جمله سایر درمان های مربوط به فوبیا می توان به درمان مبتنی بر بینش، درمان با هیپنوتیزم و درمان از طریق یادگیری مشاهده ای و یادگیری جانشینی اشاره نمود.
منابع: خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک. ترجمه ی رضاعی،۲۰۱۵٫ نشر ارجمند. -آسیب شناسی روانی دکتر گنجی، انتشارات ساوالان،۱۳۹۳٫ و سایر مقالات مرتبط
تقریباً تمام فوبیاها با موفقیت قابل تشخیص و درمان هستند. فوبیای ساده را می توان از طریق قرار گرفتن تدریجی در معرض جسم، حیوان، مکان یا موقعیتی که باعث ترس و اضطراب می شود، درمان کرد. این امر به عنوان حساسیت زدایی یا خوددرمانی شناخته می شود. ادامه سایت مشاورانه
2 - چگونه فوبیا را بطور طبیعی درمان می کنید؟
موثر ترین راه برای غلبه بر ترس این است که به تدریج و بارها و بارها در معرض آن قرار بگیرید البته در حالتی که احساس امنیت و کنترل ترس داشته باشید. طی این روند یاد خواهید گرفت تا اضطراب و ترس را از بین ببرید تا زمانی که ناگزیر از آن بگذرد. مشاور در ایجاد محیط ذهنی امن به شما کمک می کند.
3 - چگونه می توان بر سومنیفوبیا یا ترس از خواب غلبه کرد؟
در مواجهه با درمان، شما با یک درمانگر کار خواهید کرد تا به تدریج خود را در معرض ترس خود قرار دهید در حالی که روی روش های کاهش ترس و اضطراب کار می کنید. در مورد سومنیفوبیا، قرار گرفتن در معرض درمان ممکن است شامل بحث در مورد ترس، استفاده از تکنیک های ریلکسیشن و سپس تصور کردن از خوابیدن در حالت ریلکسی باشد.
4 - آیا فوبیا یک بیماری روانی است؟
ترس یک نوع اضطراب است اختلال است که باعث می شود یک فرد تجربه ناخوشایند و ترس غیر منطقی در مورد یک وضعیت، موجود زنده، مکان یا شیء و غیره داشته باشد. فرد هنگام مواجهه با منبع هراس خود دچار پریشانی شدید خواهد شد.
13 Comments
تازهترین
قدیمیترینبیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رهام
9 ماه قبل
سلام.برای ترس از دست دادن مادر از دید پسر ۳ ساله که با کارمند بودن مادر خود کنار نمی اید و دوست دارد مادرش کنارش باشد و سرکار نرود« چکار باید کرد؟
ترس از دست دادن مادر، به خصوص در کودکان خردسال، امری طبیعی و رایج است. بنابراین جای نگرانی نیست. در اینجا چند راهکار برای کمک به شما و فرزندتان در این شرایط ارائه میشود: ۱٫ با پسرتان در مورد ترسش صحبت کنید. به او بگویید که احساس او را درک میکنید و طبیعی است که از جدایی از مادرش بترسد. ۲٫ به زبان ساده و قابل فهم برای پسرتان توضیح دهید که چرا مادرش باید سر کار برود. به او بگویید که کار مادرش برای کمک به خانواده و فراهم کردن نیازهای شما ضروری است. ۳٫ زمانی که مادرتان در… بیشتر بخوانید
Kosar
2 سال قبل
دخترم ۱۶ سالمه خانوادم نمیزارن تنهت جایی برم حتی با دوستام کافه یا سینما نتونستم برم با اینکه شهر نشینیم تهرانم اما هیچ جای تهرانو نمیشناسم حتی اسم کوچه محلای خودمونم نمیدونم ، تو خونه باید کارارو من انجام بدم درسمم به سختی میخونم ، داداشم ۲۲ سالشه همش فوش مبده دعوا راه میندازه کتک میزنه مادر پدرمم چبزی نمیگن ،هر شب گزیه میکنم واقا حالم بده
سلام به شما دوست عزیز درک میکنم که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم در این مسیر بهتر است زمانی که برادرتان حضور ندارند در احترام به تلاش پدر و مادر برای خودتان و درک نگرانی های آنها در مورد احساسات خودتان از این شرایط و توقعات و نیازهایی که دارید با آنها صحبت کنید و بخواهید که با اجازه و نظارت خودشان بتوانید گاهی با دوستانتان بیرون و یا سینما و… بروید. در هرصورت در مسیر تعامل می توانید نتیجه گیری بهتری داشته باشید در این مسیر اگر بتوانی به روانشناس مراجعه… بیشتر بخوانید
بردیا عابدی
3 سال قبل
سلام. من یک پسر ۹ ساله هستم. ۲ سال پیش خونمون دزد اومد و از اون موقع من از تاریکی میترسم. چند وقت پیش یک رادیو لوژی انجام دادم و هنوز هم از دکتر میترسم . همچنین ترس زیادی از حشرات دارم و خواب راحتی ندارم. اگه میشه کمک کنید.
سلام به شما اقا بردیا
در این مورد نیاز است که شما از پدر و مادر بخواهی که برای درمان این ترس ها شما را به روانشناس ارجاع بدهند در طی جلسات می توانیم به شما کمک کنیم تا این ترس درمان شود و شما بتوانی در شرایط روحی بهتری مسیر رشدی خودت را دنبال کنی.
جای نگرانی وجود ندارد و این مشکل به کمک روانشناس قابل درمان هست پس بهتر است در این مورد با پدر و مادر صحبت کنی.
رضا ظفری
3 سال قبل
باسلام وعرض ادب جناب دکتر گرانقدر بنده مردی میانسال با ۵۳سال سن و دارای تحصیلات فوق لیسانس هستم باتوجه به شغل( مدیرپروژه های عمرانی) بایستی درجلسات متعددی شرکت کنم الان مدت ۲تا۳ سال است مشکلی دارم که دراین خصوص به متخصص مغز واعصاب وروانپزشک مراجعه کرده ام ولی بهبودی حاصل نشده است واین موضوع تاثیر نامطلوبی برزندگی روزمره من گذاشته است اما مشکل یا بیماری من وقتی باشخص جدیدی یا درجمع ناشناسی و حتی گاها درحضور بعضی ازدوستان هستم نمیتوانم لیوان یا فنجان چای را بلند کنم چون دراین هنگام دستم به حدی لرزش دارد که محتوی لیوان روی میز… بیشتر بخوانید
M*-*haghdadi
3 سال قبل
سلام خسته نباشید… ۱۶ ساله هستم…حدودا ۳سال هست که به میسوفونیا مبتلا هستم …همیشه هم استرس دارم ازینکه بخوام در معرضش قرار بگیرم…ممنون میشم راهنمایی کنید…آیا درمانی برای این مشکل هست؟
سلام به شما
عزیزم برای درمان اختلال مسوفونیا یا همان صدا بیزاری در ابتدا نیاز هستش که شما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا مورد ارزیابی و معاینه پزشک قرار بگیرید و اگر که مشکل جسمی وجود نداشت در ادامه باید به روانشناس مراجعه کنید که روانشناس با استفاده از راهکارهایی مثل حساسیت زدایی تدریجی و دیگر روش های درمانی به شما کمک میکنه که اگر همکاری خودتون و پیگیریتون برای درمان وجود داشته باشه میتونید از جلسات روان درمانیتون نتیجه مطلوبی دریافت کنید.
روانشناس
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
ماهان
4 سال قبل
سلام خسته نباشید.من تازه وارد ۱۳ سال شدم.فوبیا تاریکی دارم.وقتی ۷ سالم بود یه صدای جیغ از بیرون خونمون شنیدم و بعد از اون هیچ وقت نمیتونم تنها بخوابم و تا همین الان ترس دارم.نسبت به کوچیک ترین صدا تو تاریکی حساسم و بعضی مواقع از ترس از تاریکی جیغ میزنم و چراغ خواب هم برام فایده نداره مگه اینکه لامپ ها روشن باشن.میشه بگین باید چیکار کنم؟ایا این فوبیا تاریکیه؟اصلا داریم فوبیا تاریکی؟ از موجودات ماورایی که زیادم بهشون اعتقاد ندارم مینرسم.دوستام هم همش منو با اوردن کلمات ترسناک اذیت میکنن که باعث شده به ندرت از خونه برم… بیشتر بخوانید
سلام به شما آقا ماهان ترس از تاریکی ترس شدید از شب، تاریکی و نبود نور است که میتواند منجر به بروز علائم اضطراب (با شدت زیاد البته بسته به شرایط فردی دارد ) و افسردگی شود. فوبیای تاریکی یکی انواع فوبیا است که همیشه غیر طبیعی نیست، اما زمانی که بیش از حد و غیر منطقی باشد، الگوی خواب تان را به هم بزند و زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد، تبدیل به فوبیا و یک اختلال میشود. فوبیای تاریکی اغلب در دوران کودکی شروع میشود و به عنوان بخشی طبیعی از رشد، همراه کودک وجود خواهد… بیشتر بخوانید
Sajede
4 سال قبل
سلام وقتتون بخیر. برای مقابله با ترس یا فوبیای زلزله وآوار حتما باید حضورا به مرکزی مراجعه کنم؟ اصلا قابل درمان هست؟ کل زندگی منو تحت تاثیر قرارداده مخصوصا درس وتمرکزم.
سلام به شما دوست عزیز
بله خوشبختانه فوبیا قابل درمان هستش که با یکسری تکنیک های رفتاری به مرور فوبیا از بین میره ولی این تکنیک ها حتما باید در حضور روانشناس و با کمک ایشون اجرا بشن به همین دلیل نیاز هستش که حتما ب صورت حضوری برای درمان اقدام کنید.
مشاوره:
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
سوالات متداول مشاوره فوبیا
1 - آیا می توان فوبیا را درمان کرد؟
تقریباً تمام فوبیاها با موفقیت قابل تشخیص و درمان هستند. فوبیای ساده را می توان از طریق قرار گرفتن تدریجی در معرض جسم، حیوان، مکان یا موقعیتی که باعث ترس و اضطراب می شود، درمان کرد. این امر به عنوان حساسیت زدایی یا خوددرمانی شناخته می شود. ادامه سایت مشاورانه
2 - چگونه فوبیا را بطور طبیعی درمان می کنید؟
موثر ترین راه برای غلبه بر ترس این است که به تدریج و بارها و بارها در معرض آن قرار بگیرید البته در حالتی که احساس امنیت و کنترل ترس داشته باشید. طی این روند یاد خواهید گرفت تا اضطراب و ترس را از بین ببرید تا زمانی که ناگزیر از آن بگذرد. مشاور در ایجاد محیط ذهنی امن به شما کمک می کند.
3 - چگونه می توان بر سومنیفوبیا یا ترس از خواب غلبه کرد؟
در مواجهه با درمان، شما با یک درمانگر کار خواهید کرد تا به تدریج خود را در معرض ترس خود قرار دهید در حالی که روی روش های کاهش ترس و اضطراب کار می کنید. در مورد سومنیفوبیا، قرار گرفتن در معرض درمان ممکن است شامل بحث در مورد ترس، استفاده از تکنیک های ریلکسیشن و سپس تصور کردن از خوابیدن در حالت ریلکسی باشد.
4 - آیا فوبیا یک بیماری روانی است؟
ترس یک نوع اضطراب است اختلال است که باعث می شود یک فرد تجربه ناخوشایند و ترس غیر منطقی در مورد یک وضعیت، موجود زنده، مکان یا شیء و غیره داشته باشد. فرد هنگام مواجهه با منبع هراس خود دچار پریشانی شدید خواهد شد.
سلام.برای ترس از دست دادن مادر از دید پسر ۳ ساله که با کارمند بودن مادر خود کنار نمی اید و دوست دارد مادرش کنارش باشد و سرکار نرود« چکار باید کرد؟
ترس از دست دادن مادر، به خصوص در کودکان خردسال، امری طبیعی و رایج است. بنابراین جای نگرانی نیست. در اینجا چند راهکار برای کمک به شما و فرزندتان در این شرایط ارائه میشود: ۱٫ با پسرتان در مورد ترسش صحبت کنید. به او بگویید که احساس او را درک میکنید و طبیعی است که از جدایی از مادرش بترسد. ۲٫ به زبان ساده و قابل فهم برای پسرتان توضیح دهید که چرا مادرش باید سر کار برود. به او بگویید که کار مادرش برای کمک به خانواده و فراهم کردن نیازهای شما ضروری است. ۳٫ زمانی که مادرتان در… بیشتر بخوانید
دخترم ۱۶ سالمه خانوادم نمیزارن تنهت جایی برم حتی با دوستام کافه یا سینما نتونستم برم با اینکه شهر نشینیم تهرانم اما هیچ جای تهرانو نمیشناسم حتی اسم کوچه محلای خودمونم نمیدونم ، تو خونه باید کارارو من انجام بدم درسمم به سختی میخونم ، داداشم ۲۲ سالشه همش فوش مبده دعوا راه میندازه کتک میزنه مادر پدرمم چبزی نمیگن ،هر شب گزیه میکنم واقا حالم بده
سلام به شما دوست عزیز درک میکنم که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم در این مسیر بهتر است زمانی که برادرتان حضور ندارند در احترام به تلاش پدر و مادر برای خودتان و درک نگرانی های آنها در مورد احساسات خودتان از این شرایط و توقعات و نیازهایی که دارید با آنها صحبت کنید و بخواهید که با اجازه و نظارت خودشان بتوانید گاهی با دوستانتان بیرون و یا سینما و… بروید. در هرصورت در مسیر تعامل می توانید نتیجه گیری بهتری داشته باشید در این مسیر اگر بتوانی به روانشناس مراجعه… بیشتر بخوانید
سلام. من یک پسر ۹ ساله هستم. ۲ سال پیش خونمون دزد اومد و از اون موقع من از تاریکی میترسم. چند وقت پیش یک رادیو لوژی انجام دادم و هنوز هم از دکتر میترسم . همچنین ترس زیادی از حشرات دارم و خواب راحتی ندارم. اگه میشه کمک کنید.
سلام به شما اقا بردیا
در این مورد نیاز است که شما از پدر و مادر بخواهی که برای درمان این ترس ها شما را به روانشناس ارجاع بدهند در طی جلسات می توانیم به شما کمک کنیم تا این ترس درمان شود و شما بتوانی در شرایط روحی بهتری مسیر رشدی خودت را دنبال کنی.
جای نگرانی وجود ندارد و این مشکل به کمک روانشناس قابل درمان هست پس بهتر است در این مورد با پدر و مادر صحبت کنی.
باسلام وعرض ادب جناب دکتر گرانقدر بنده مردی میانسال با ۵۳سال سن و دارای تحصیلات فوق لیسانس هستم باتوجه به شغل( مدیرپروژه های عمرانی) بایستی درجلسات متعددی شرکت کنم الان مدت ۲تا۳ سال است مشکلی دارم که دراین خصوص به متخصص مغز واعصاب وروانپزشک مراجعه کرده ام ولی بهبودی حاصل نشده است واین موضوع تاثیر نامطلوبی برزندگی روزمره من گذاشته است اما مشکل یا بیماری من وقتی باشخص جدیدی یا درجمع ناشناسی و حتی گاها درحضور بعضی ازدوستان هستم نمیتوانم لیوان یا فنجان چای را بلند کنم چون دراین هنگام دستم به حدی لرزش دارد که محتوی لیوان روی میز… بیشتر بخوانید
سلام خسته نباشید… ۱۶ ساله هستم…حدودا ۳سال هست که به میسوفونیا مبتلا هستم …همیشه هم استرس دارم ازینکه بخوام در معرضش قرار بگیرم…ممنون میشم راهنمایی کنید…آیا درمانی برای این مشکل هست؟
سلام به شما
عزیزم برای درمان اختلال مسوفونیا یا همان صدا بیزاری در ابتدا نیاز هستش که شما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا مورد ارزیابی و معاینه پزشک قرار بگیرید و اگر که مشکل جسمی وجود نداشت در ادامه باید به روانشناس مراجعه کنید که روانشناس با استفاده از راهکارهایی مثل حساسیت زدایی تدریجی و دیگر روش های درمانی به شما کمک میکنه که اگر همکاری خودتون و پیگیریتون برای درمان وجود داشته باشه میتونید از جلسات روان درمانیتون نتیجه مطلوبی دریافت کنید.
روانشناس
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
سلام خسته نباشید.من تازه وارد ۱۳ سال شدم.فوبیا تاریکی دارم.وقتی ۷ سالم بود یه صدای جیغ از بیرون خونمون شنیدم و بعد از اون هیچ وقت نمیتونم تنها بخوابم و تا همین الان ترس دارم.نسبت به کوچیک ترین صدا تو تاریکی حساسم و بعضی مواقع از ترس از تاریکی جیغ میزنم و چراغ خواب هم برام فایده نداره مگه اینکه لامپ ها روشن باشن.میشه بگین باید چیکار کنم؟ایا این فوبیا تاریکیه؟اصلا داریم فوبیا تاریکی؟ از موجودات ماورایی که زیادم بهشون اعتقاد ندارم مینرسم.دوستام هم همش منو با اوردن کلمات ترسناک اذیت میکنن که باعث شده به ندرت از خونه برم… بیشتر بخوانید
سلام به شما آقا ماهان ترس از تاریکی ترس شدید از شب، تاریکی و نبود نور است که میتواند منجر به بروز علائم اضطراب (با شدت زیاد البته بسته به شرایط فردی دارد ) و افسردگی شود. فوبیای تاریکی یکی انواع فوبیا است که همیشه غیر طبیعی نیست، اما زمانی که بیش از حد و غیر منطقی باشد، الگوی خواب تان را به هم بزند و زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد، تبدیل به فوبیا و یک اختلال میشود. فوبیای تاریکی اغلب در دوران کودکی شروع میشود و به عنوان بخشی طبیعی از رشد، همراه کودک وجود خواهد… بیشتر بخوانید
سلام وقتتون بخیر. برای مقابله با ترس یا فوبیای زلزله وآوار حتما باید حضورا به مرکزی مراجعه کنم؟ اصلا قابل درمان هست؟ کل زندگی منو تحت تاثیر قرارداده مخصوصا درس وتمرکزم.
سلام به شما دوست عزیز
بله خوشبختانه فوبیا قابل درمان هستش که با یکسری تکنیک های رفتاری به مرور فوبیا از بین میره ولی این تکنیک ها حتما باید در حضور روانشناس و با کمک ایشون اجرا بشن به همین دلیل نیاز هستش که حتما ب صورت حضوری برای درمان اقدام کنید.
مشاوره:
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵