اصول تربیت فرزندان بر اساس مطالعات مراکز مشاوره کودک چیست؟
تربیت و تعلیم نوعی هنر می باشد و برای اینکه به تربیت و تعلیم درستی دست یابد باید فرد در چهارچوب خاصی عمل کند.
تربیت تنها به خانواده ربط ندارد و عوامل دیگری مانند جامعه، مدرسه و شخصیت فرد نیز در تربیت فرد دخالت دارد.
برای شکل گیری تربیت اگر خانواده و مدرسه باهم هماهنگ باشند نقش آن ها در تربیت پررنگ خواهد بود و می توانند اثر جامعه را کمرنگ کنند و علاوه بر این ها وراثت و ژن های مختلف می تواند در شکل گیری شخصیت و نوع تربیت فرد اثرگذار باشد.
بر اساس مطالعات انجام شده در زمینه کودک باید تربیت به درستی انجام شود و تربیت نیاز به تلاش، برنامه ریزی و استفاده از فرصت ها دارد.
برای تربیت فرزند باید پدر و مادر از هر لحظه زندگی خود استفاده کنند تا به خوبی بتوانند مسائل تربیتی را به کودک خود بیاموزند، کودکان توانایی زیادی برای شکوفا شدن دارند و بیشتر مواقع پدر و مادر محدودیت هایی را ایجاد می کنند و یا کلماتی را استفاده می کنند که جلوی پیشرفت کودک خود را می گیرند و اجازه نمی دهد استعدادهای کودکش شکوفا شود.
در این مقاله اصول تربیت فرزندان را بررسی می کنیم و نکات مهم را مورد مطالعه قرار می دهیم.
اصول تربیت فرزندان – هماهنگی پدر و مادر
پدر و مادر دو رکن اصلی و مهم برای تربیت فرزندانشان هستند آن ها باید با یکدیگر هماهنگ باشند و به دیگران اجازه ندهند تا در تربیت فرزندشان دخالتی داشته باشند.
والدین باید هماهنگی قوی داشته باشند و نگذارند حتی نزدیک ترین اشخاص خانواده مانند خواهر و برادر بزرگ تر، مادربزرگ ها و پدر بزرگ ها در تربیت فرزندشان دخالت کنند.
هماهنگ بودن پدر و مادر بسیار اهمیت دارد اگر زمانی یکی از والدین سست عمل کند و دیگری بسیار جدی باشد در این صورت فرزند ممکن است به سمت یکی از آن ها کشیده شود و در تربیت فرزند مشکلاتی به وجود آید.
اما اگر پدر و مادر با یکدیگر هماهنگ بوده و نسبت به تربیت کودکشان به یک نتیجه واحد رسیده باشند می توانند فرزند با ادبی را تحویل جامعه بدهند.
اصول تربیت فرزندان – توجه به تفاوت های فردی
کودکان ویژگی های منحصر به فردی دارند و هر کدام رفتار و عملکرد خاص خودشان را دارند و رفتار هر کودک با کودک دیگر متفاوت می باشد به همین دلیل مراکز مشاوره تاکید دارند که نباید فرندان را با یکدیگر مقایسه کنیم زیرا ممکن است پیامدهای منفی و نامناسبی بر روحیه کودک وارد شود.
کودکان خصوصیات شخصی آن ها با یکدیگر متفاوت است و از لحاظ هوش، استعداد و جسم و …تفاوت هایی دارند.
اگر کودکان را با یکدیگر مقایسه کنیم ممکن است در آن ها احساساتی مانند حقارت، حسادت و … در کودکان به وجود آید، والدین باید به تمایلات و کشش های کودک خود توجه کنند و بر اساس کشش کودک اصول تربیتی مناسبی را به کار بگیرند.
صداقت و راز داری
بر اساس نظر مشاوران والدین باید با فرزند خود صادق و راستگو باشند و در اعمال و رفتار و گفتار خود صداقت داشته باشند و درستکار باشند و اگر رفتاری درست داشته باشند فرزندان هم به خوبی تربیت خواهند شد.
والدین باید رازدار فرزنداشان باشند و فرزندان آن قدر به آن ها اعتماد داشته باشند که به راحتی راز و حرف دلشان را به والدینش بگوید و اگر مشکلی برایشان به وجود آمد مادر و پدرش را در اولویت قراد دهد و آن ها را امین خود بداند و از والدینش کمک بخواهد.
هنگامی که فرزند از والدین خود ترسی نداشته باشد و با آن ها احساس راحتی کند به خوبی می تواند برای حل مشکلاتش از آن ها کمک بخواهد و والدین راهکارهای مناسب را در اختیار فرزندشان قرار دهند در این هنگام فرزند احساس خطر نمی کند و اگر به مشکلی گرفتار شد به راحتی و صمیمیت و بدون آنکه احساس ترس داشته باشد آن مسئله را با والدینش در میان می گذارد.
رفتار با کودک در سنین مختلف چگونه باید باشد؟
افزایش مسئولیت پذیری در کودکان با ترفندهای باورنکردنی متخصص کودک
نکات تربیتی فرزندان و آموزش والدین، نکات اصلی در پرورش کودکان
مهارت خویشتن داری
سن تربیت کودک
کودک بهانه گیر