بی خوابی بارداری

زمانی که در مورد درد های حاملگی صحبت می کنیم بیشتر ناراحتی هایی مانند سرگیجه، تهوع، درد های شکمی و غیره را متصور می شویم  اما باید این نکته را در نظر بگیریم که یکی از بزرگترین مشکلات خانم های باردار مشکلات خواب می باشد.

یکی از شایع ترین مشکلات در دوران بارداری بی خوابی می باشد که بر سختی های این دوران می افزاید.

اما در مورد بی خوابی های دوران بارداری نگران نباشید، این بی خوابی ها کاملا طبیعی می باشد و بسیاری از زنان باردار این موضوع را تجربه کرده اند.

طبیعی بودن این موضوع به معنی آن نیست که راهی برای بهبودی این وضعیت وجود ندارد بلکه می توان برای بهبود این وضعیت راهکار های خوبی را در نظر گرفت.

شما با مطالعه این مقاله می توانید در مورد بی خوابی و علت های آن به خوبی آشنا شوید و در آخر توصیه هایی برای درمان این مشکل در نظر بگیرید.

همه چیز درباره بی خوابی بارداری

در دوران بارداری بسیاری از زنان احساس خستگی و خواب آلودگی می کنند و بسیاری از آن ها در خواب مشکلاتی دارند، بعضی از آن ها در به خواب رفتن مشکل دارند و برخی دیگر نیمه های شب از خواب بر می خیزند و نمی توانند دوباره بخوابند و بد خواب می شوند و دچار بی قراری می شوند، در این حالت وضعیت های ناخوشایندی برای آن ها به وجود می آید که به بی خوابی بارداری معروف است.

میزان بی خوابی شما در بارداری بستگی به ماه حاملگی تان دارد، به طورکلی اگر ۹ ماه بارداری را به سه دسته سه ماهه تقسیم کنید در این صورت بیشترین میزان بی خوابی در سه ماهه اول و سوم خواهد بود.

مشکل بیخوابی در ۷۵ درصد از زنان باردار وجود دارد و بر اساس تحقیقات انجام شده این گونه بی خوابی ها به جنین آسیبی وارد نمی کند و طبیعی می باشد.

هورمون پرولاکتین

چرایی بی خوابی بارداری

در دوران بارداری زنان نگران بی خوابی هایشان هستند و دوست دارند به زندگی عادی شان برگردند، اما آن ها باید بدانند که عادی ترین اتفاقات زندگی شان همین بی خوابی ها می باشد.

در این مقاله درباره مشکل بی خوابی و خاصیتی که دارد توضیحاتی را بیان می کنیم که مادران باردار بدانند. در اینجا متوجه می شوید که بیخوابی های بارداری گاهی اوقات زیاد بد هم نیستند.

  • دلایل بی خوابی سه ماهه اول بارداری

اگر اوایل بارداری تان است به علت تغییرات هورمونی که بدنتان به وجود آمده است بدنتان احساس کوفتگی و خستگی خواهد داشت که از نشانه های اولیه بارداری می باشد.

اما اگر در طول روز احساس خستگی و خواب آلودگی می کنید احتمالا در شب دچار اختلال خواب خواهید شد و زمان خواب شما به ۴ یا ۵ ساعت کاهش می یابد.

این بی خوابی ها علت هایی دارد و یکی از آن ها این است که کلیه ها باید خون بیشتری برای جنین بفرستید و به همین دلیل با آخرین توان کار می کنند.

از سوی دیگر جنین در رحم مادر در حال رشد می باشد و به مثانه فشار می آورد و مادر مجبور است که در طول شب بارها به دستشویی برود و خوابش متقاطع و بی کیفیت می شود.

اما از هفتم بیستم بارداری به بعد رحم کمی به سمت بالا کشیده می شود و میل به دفع ادرار در زنان باردار کاهش می یابد اما عوامل دیگری که ممکن است باعث اختلال در خواب شود گرفتگی عضلات ساق پا یا سندرم پای بی قرار می باشد که به دلیل کمبود مواد معدنی در بدن مانند منیزیم به وجود می آید.

بی خوابی در بارداری

  • علت بی خوابی در سه ماهه دوم بارداری

اگر در سه ماهه دوم بارداری دچار اختلالات خواب شدید احتمالا به دلیل حرکت های کودک می باشد ، زیرا در زمان استراحت شما جنین فعال شده و تحرکاتی دارد، در طول روز وقتی شما در حرکت و فعالیت هستید جنین تکان های ریزی می خورد و می خوابد و در شب زمانی که می خواهید بخوابید بیدار است و شروع به لگد زدن می کند و خوابیدن را برای شما دشوار می کند.

در هنگام خوابیدن باید به پوزیشن های خود توجه داشته باشید، زیرا اگر مدت طولانی به پشت بخوابید خطر ابتلا به سندرم ونا-کاوا (vena- cava) افزایش می یابد، در این صورت اکسیژن رسانی به درستی انجام نمی شود و فشارخون به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یاید و شما دچار سرگیجه می شوید وکودکتان در وضعیت غیرایمنی قرار خواهد گرفت.

  • علت بی خوابی در سه ماهه سوم بارداری

بسیاری از زنان در سه ماه دوم بارداری خواب خوبی دارند اما اختلالات خواب در سه ماه سوم بارداری برمی گردد.

در زنان باردار شکم به دلیل رشد جنین روز به روز بزرگ تر میشود و نمی توانند خواب راحت و مناسبی داشته باشند وخوابیدن برای آن ها دشوار خواهد بود.

یکی از دلایل بیخوابی ممکن است سوزش معده باشد زیرا کودک به معده شما فشار می آورد و خوابیدن را برای شما دشوار می کند.

یکی دیگر از دلایلی که درسه ماهه آخر حاملگی اختلالاتی ایجاد می کند هورمون پرولاکتین ( Prolaction)  می باشد، زن باردار بدون دلیلی خاصی به خاطر ترشح هورمون پرولاکتین از خواب بیدار می شود.

زمانی که به زایمان نوزادتان نزدیک می شوید بدن شما توسط این هورمون برای شیردهی در شب آماده می شود تا بعد از زایمان از بی کیفیت بودن شیر جلوگیری شود.

بنابراین آن چه شما به عنوان اختلال خواب می شناسید در واقع سعی می کند بدنتان را برای روزهای سخت بعد از تولد فرزندتان، آماده کند.

شما با این اختلالات در حال تمرین برای هفته های سنگین پس از تولد فرزندتان می باشید زیرا باید با کوچکترین صدا از خواب بلند شوید و نیاز کودکتان را رفع کنید.

بسیاری از زنان در ماه های آخر خواب های ترسناکی را می بینند که باعث به هم ریختگی آرامش و خوابشان می شود و هر چه به روز های زایمانشان نزدیک می شوند ترس از زایمان در آن ها بیشتر می گردد، این خواب های ناخوشایند نیز به دلیل ترس شان می باشد.