ترک اعتیاد به شیشه در خانه، راهنمای کامل ترک شیشه در خانه
ترک اعتیاد به شیشه در خانه کار هر کسی نمی باشد، باید در مورد اعتیاد به شیشه با خودتان رو راست باشید. در شرایط کنونی جامعه مصرف شیشه در بین افراد رواج بسیاری دارد و میزان مصرف آن نسبت به زمان گذشته افزایش یافته است، در صورتی که این ماده به صورت زیاد استفاده شود عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت و فرد دچار توهم و هذیان می شود.
اگر ترک شیشه به خوبی انجام شود از دام مواد مخدر رها می شوید و زندگی طبیعی و نرمالی را تجربه خواهید کرد، برای ترک اعتیاد به شیشه روش های مختلفی وجود دارد که می توان آن را در مراکز ترک اعتیاد و یا در خانه ترک را انجام داد.
در ادامه این مقاله به معرفی مواد مخدری مانند شیشه و مراحل و چگونگی ترک آن می پردازیم، شیشه مواد مخدر بسیار قوی می باشد و وابستگی روانی بسیاری را ایجاد می کند در این حالت باید حتما از مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
ترک اعتیاد به شیشه در خانه، اعتیاد شیشه چیست؟
شیشه ( کریستال دی متامفتامین هیدروکلرید) ماده مخدری است به رنگ های آبی، صورتی و سبز وجود دارد و به روش هایی مانند خوراکی، تزریق، از طریق بینی، تدخینی و کشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد، متاسفانه در سال های اخیر سن اعتیاد به مواد مخدر پایین آمده است و بسیاری از افراد برای این که از تنش و استرس و مشکلات زندگی رهایی یابند به مصرف شیشه روی می آورند.
اعتیاد به شیشه باعث می شود تا فرد دچار آسیب های جسمانی و روانی بسیاری شود و کلیه عملکردهای اجتماعی، شغلی و عاطفی و غیره او با اختلالاتی رو به رو شود، در صورتی که فرد تصمیم جدی برای ترک اعتیاد دارد باید همان ابتدا از مشاوره متخصص کمک بگیرد تا در این خصوص راهنمایی های لازم را انجام دهد.
-
ترک اعتیاد به شیشه برای دوری از عوارض جسمانی
- به دلیل افزایش میزان دوپامین در مغز، حالت های تهاجمی افزایش می یابد.
- بروز اختلالات خواب
- مشکلات قلبی و مغزی
- بی اشتهایی
- عفونت های پوستی و دهانی
- پوسیدگی دندان ها
- گرفتگی عضلانی و پارگی رگ ها
- تعریق شدید، لرزش و تشنج
- بوی بد و خشکی دهان
- حالت تهوع، استفراغ و اسهال
- گیجی و حالت های پریشانی
- بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب
- گلگون شدن چهره
- افزایش دمای بدن
-
ترک اعتیاد به شیشه برای دوری از عوارض روانی
- افسردگی
- پرخاشگری و بدبینی
- سرخوشی و نشاط بیش از حد
- اضطراب و بی قراری
- پارکینسون
- افت عملکرد حافظه
- بروز رفتارهای جنون آمیز
- اسکیزوفرنی
- حمله های پانیک
- تحریک پذیری
افسردگی
در مصرف شیشه مهم ترین عارضه ای که در فرد بروز پیدا می کند افسردگی می باشد، برای این که علائم روانی مصرف شیشه کاهش یابد توصیه می شود با روانشناس متخصص مشورت کنید تا بتوانید علاوه بر این که ترک اعتیاد صورت گیرد از نشانه های روانی این ماده مخدر در امان باشید.
هم چنین باید این نکته را در نظر داشته باشید که ترک اعتیاد به شیشه با عوارضی همراه می باشد که این عوارض همزمان با پیشرفت روند بهبودی بیمار به تدریج از بین می روند از جمله این عوارض عبارت هستند از:
- خستگی بیش از حد
- افسردگی و نا امیدی
- اختلال در خواب
- تمایل به انزوا و تنهایی
- تمایل به مصرف دوباره مواد
- افزایش اشتها
اگر در این خصوص با روانشناس متخصص مشورت کنید خواهید توانست به درستی این علائم را کنترل کنید و به تدریج آن ها را از بین ببرید.
ترک اعتیاد به شیشه در خانه
در صورتی فرد با موفقیت شیشه را ترک خواهد کرد که تمایل و رغبت به ترک اعتیاد داشته باشد و در صورتی که مجبور به ترک شود درمان او موثر نخواهد بود. اگر فرد در مورد روند درمانش آگاهی داشته باشد ترک او بهتر و نتیجه بخش تر می باشد، به طور کلی ترک اعتیاد به شیشه ۲ تا ۸ ماه طول می کشد و مدت زمان ترک به شرایطی مانند مقدار و مدت زمان مصرف، آمادگی روحی و بدنی، مقاومت بدنی و تمایل فرد به ترک خواهد بود.
ترک شیشه روش های گوناگونی دارد و یکی از روش های آن ترک در خانه می باشد در صورتی که فرد مقدار زیادی از ماده مخدر در زمان طولانی استفاده کند به دلیل تاثیری که شیشه روی جسم و ذهن فرد می گذارد ممکن است با شرایط ترک در خانه یا مشکلاتی رو به رو شود اما در صورتی که تحت نظر مشاور و پزشک و روانپزشک باشد ترک در خانه با موفقیت بیشتری انجام می شود.
برای این که شیشه را در خانه ترک کنید باید ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا معاینات و آزمایش هایی را انجام دهد و داروهایی مناسب با شرایط شما تجویز نماید، در ابتدا مصرف شیشه به طور کامل ترک نمی شود، داروهایی که در زمان ترک استفاده می شود باید با مشورت و تجویز پزشک باشد زیرا اگر به صورت خودسرانه مصرف شود عوارض جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت و بر روی جسم و ذهن فرد اثر می گذارد.
مراحل ترک اعتیاد به شیشه در خانه
اولین گام برای ترک اعتیاد به شیشه، سم زدایی از بدن می باشد که باید تحت نظر پزشک و با استفاده از دارو و رژیم غذایی مناسب انجام شود در این شرایط ممکن است فرد به خواب عمیقی برود که ۱ تا ۳ روز طول بکشد.
بعد از آن در این شرایط وارد دوره خماری می شود و به دلیل این که شیشه استفاده نمی کند مقدار زیادی آب و مواد معدنی از بدن او خارج می شود که از نظر جسمانی و روانی او را ضعیف و شکننده می کند و در این حالت او تنها راه حل را مصرف مجدد شیشه می داند.
دوره ترک اعتیاد به شیشه ۲ تا ۱۴ روز طول می کشد و مدت زمان آن به عواملی مانند شرایط جسمی و روانی بیمار بستگی دارد، برای این که این دوره به خوبی سپری شود باید از تغذیه مناسب استفاده کرد و این امر تحت پزشک و روان پزشک صورت گیرد.
مرحله بعدی محرومیت شیشه یا نسخ نام دارد که مدت زمان آن ۳۰ تا ۹۰ روز طول می کشد در این دوره فرد از نظر روانی واکنش های هیجانی نامناسبی دارد و ممکن است به خودکشی فکر کند در این موقعیت ممکن است به مصرف دوباره شیشه فکر کند و احتمال مصرف دوباره آن وجود دارد به همین دلیل توصیه می شود تا درمان آن به وسیله روانشناس صورت گیرد تا فرد از نظر روانی آمادگی کامل برای ترک داشته باشد. در صورتی که از اصول ۱۲قدم برای ترک شیشه و مواد مخدر استفاده شود موثر و مفید خواهد بود.
سوالات متداول ترک اعتیاد به شیشه
1 - ترک اعتیاد به شیشه چند روز طول می کشد؟
ترک شیشه مدت زمان مشخص و دقیقی ندارد و بسته به عواملی مانند شرایط بدنی و روانی فرد، مصرف و شدت وابستگی او دارد.
2 - آیا ترک شیشه با ریتالین امکان پذیر است؟
ریتالین ساختار مشابهی با شیشه دارد و ممکن است پزشکان از آن به عنوان داروی جایگزین استفاده کنند اما در صورتی که این دارو به صورت خودسرانه استفاده شود به تنهایی کمکی به ترک نمی کند بلکه باعث به وجود آمدن مشکلات و پیامدهای جدی تری خواهد شد.